суботу, 8 лютого 2020 р.

Чи винні вчителі в неуспішності учня

Сьогодні часто можна почути з уст батьків звинувачення школи, вчителів у неналежному викладі шкільної програми , що вбиває бажання у дітей до навчання.
Але ж є діти, які успішно закінчують школу і стають студентами найпрестижніших вузів.

Щоб виправдати ситуацію, більшість батьків вважають винною школу, учителів, і ніхто з них не хоче подумати про те, що вони перші мають виховувати у дитини мотивацію до навчання. Батьки вважають, що їхня місія у вихованні дитини зводиться до належного забезпечення і спорядження дитини в школу, де її повинні навчити усього , починаючи від виховання і закінчуючи навчальною шкільною програмою.
Якщо у сім'ї нема звички читати книжки, то школі важко прищепити таку любов.
Якщо дитину в сім'ї не навчили етикету, то дитина не буде вітатись у класі, не буде допомагати молодшим, не буде поважати старших.
Якщо в сім'ї панує любов, то дитина буде нести цю любов у середовище, в якому вона знаходиться, наразі у школу, у клас. Якщо у сім'ї панують інші почуття, то дитина відповідно буде керуватися ними
Якщо у сім'ї заведено говорити нецензурною мовою, то ваша дитина спілкуватиметься так само зі своїми однолітками, навіть з учителями.
Якщо батьки не цікавляться успіхами своїх дітей, то у дітей не буде мотивації до навчання.
Якщо дитина цілий день не випускає з рук телефона або комп'ютерну мишку, то така дитина не буде успішним учнем. та навіть більше - доброю, слухняною дитиною.
Поки батьки не виконують своїх обов'язків, доти нічого не зміниться, як би ми не міняли систему освіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар